Kv_AB_008

Kverneland 

 

Idag är Kverneland världens ledande plogproducent med dominerande marknadsandelar i Europa och export till mer än 40 länder över hela världen. Kverneland har över 130 års erfarenhet av jordbearbetning. En Kverneland är så mycket mer än bara ett redskap. Kverneland är kvalitet, hållfasthet och hundraårig tradition och utveckling! Kverneland är världsberömt och ojämförbart när det gäller produktion av plogar med enastående prestanda och livslängd, vilket också ger dig låga driftskostnader. Kvernelands olika stål kombinerade i en unik värmehärdningsteknologi, som används på hela plogen, ger en oöverträffad styrka kontra vikt. Du kan lita på att din Kvernelandsplog fungerar när den ska. Den är ett tryggt köp!

Trima_sikt

Trima 

 

Trima har redan länge producerat hög kvalitativa frontlastare för yrkesbruk.  Trimalastare är byggda för att leverera högsta möjliga produktivitet och användarnytta över lång tid. Att göra det tunga lätt och det tidsödande snabbt och enkelt är en grundläggande Trimafilosofi. Tack vare utveckling i nära dialog med jordbrukare världen över kan Trimas utbud av lastare visa sin ledande ställning på bland annar följande sätt; vertikal anfästning och kompakt lagerlåda ger gott om utrymme för såväl däck som skärmar; väldimensionerade lastarmar och tappar ger maximal styrka. Trima är en synnerligen högpresterande frontlastare. Samtidigt finns mängder av inbyggd omtanke som gör att även de hårdaste arbetspassen blir förvånansvärt snälla mot kroppen.

21427-silagewagen-joskin

Joskin

 

Joskin är en belgisk tillverkare av gödseltunnor, fastgödselspridare, vagnar och betesputsar. Joskins maskiner tillverkas med väldigt hög standardspecifikation och med hög kvalité. Alla nya Joskin maskiner har en 3 års garanti. Joskin grundades 1968, och är nu en ledande tillverkare av jordbruksmaskiner och idag exporteras Joskins maskiner till över 5o länder. Tillverkningen sker i fyra egna fabriker i Belgien (2st), Frankrike och Polen.

Farmi Forestk250

Farmi Forest

 

Farmi Forest är ett ingenjörsföretag grundat 1962. Farmi Forest är med sina FARMI-produkter en av pionjärerna inom utveckling och tillverkning av skogsmaskiner som monteras på jordbrukstraktorer. I dag omfattar produktsortimentet förutom flishuggar, även vinschar, kranar, skogsvagnar och vedmaskiner. Farmi Forest exporterar maskiner till världens alla hörn via sina mer än 40 importörer och deras distributionsnätverk. Exporten står för över 80 procent av företagets omsättning . FARMI flishuggarna är avsedda för landskapsvård och flis för bioenergi från många olika sorters råmaterial (flis av hög kvalitet från trädstammar, hela träd samt restprodukter från skogsröjning och sågning). Orsaken till att skogsvangnarna är så omtyckta är deras funktionsduglighet, säkerhet och höga kvalite.

zuidberg-main-img-case

Zuidberg

 

Zuidberg Techniek B.V.  har tillverkat frontlyftar o vikter i över 18 år. Zuidberg tillverkar frontlyftare till de flesta traktormärken och exporterar til över 30 länder. Alla länder har olika behov för frontlyftarna, vilket Zuidberg lyckas fylla med sitt standardutbud av hög kvalitet. Alla produkter utvecklas med hög noggrannhet och av bästa möjliga material som uppfyller ISO 9001 standarderna. Säkerheten spelar en stor roll, därför uppfyller Zuidbergs frontlyftare även kraven för CE-certificat.

 

 

Kipa_perakarry_3130

Kipa

 

KIPA-produkter tillverkas för jordbruk såväl som entreprenadverksamhet. Företagets mål är att tillverka marknadens bästa produkter och detta syns tydligt i företagets kontinuerliga produktutveckling. Produkterna tillverkas i Finland. Produkternas starka men enkla struktur gör att de håller en hög kvalitet vid högt slitage. Kipa har marknadens bredaste utbud av material för ytterkanterna; stål, aluminium eller stål. Med KIPA vagnarna kan hålla en hög hastighet. De är lätta att dra eftersom vagnarna är skapade för krävande användning.  Olika däckval finns att erbjudas beroende på användningen. Vagnarna har bland annat en brant avlastningsvinkel och en lång ram vilket ger en precis avlastning.

Weckman-4(1)_1250

Weckman

 

Weckmans vagnar har blivit uppskattade för sin höga kvalité och effektiva produktionsutveckling. De är försedda med breda flak som ger bra plats för pallar, storsäckar och storbalar. Flaket är av kraftig stålplåt (4-5 mm) och förstärkt ikanterna för bästa hållfasthet, vilket är viktigt för vagnens täthet. den låga flakhöjden ger vagnen bra stabilitet och gör den lätt att lasta. Vagnarna har kraftiga djupprofilerade lämmar i 2 mm stålplåt  och en tät lämkonstruktion med dubbel överlappning vid stolparna. Den topphängda baklämmen kan öppnas endera helt för snabb tömning, eller enbart den nedre med centralutlösning från sidan. En spannmålslucka är standard på alla modeller. Den symmetriska boggiekonstruktionen med boggieaxelns placering lägre än hjulaxlarna gör att hjulen lätt klättrar över hinder både bakåt och framåt. Den långa kullagrade boggieaxeln (ca 50 cm) gör boggien mycket tålig för vrid- och tyngdpåfrestningar.